Coevorden – In de raadsvergadering van dinsdagavond kwamen PPC en VVD nog terug op de woorden over de milieustraat van wethouder Jeroen Huizing in de raadsvergadering van afgelopen week.

Huizing liet toen weten, dat bij behoud van twee milieustraten de afvalstoffenheffing zal stijgen. Henk Bouwers van PPC is van mening dat een besluit over behoud van de milieustraten of het realiseren van één nieuwe milieustraten bij de inwoners van de gemeente moet worden neergelegd. Bert Albring van de VVD sprak zijn verbazing uit over de woorden van Huizing. “Zijn opmerking steekt ons. Het loopt vooruit op beleid en is zelfs beïnvloeding daarop.”

Jeroen Huizing bevestigde, dat het realiseren van één milieustraat het voorkeursscenario van het college is. “Er is echter nog geen keuze gemaakt. Wij willen alle gegevens goed in kaart brengen. Wij willen echter niet, zoals Bouwers zei, de bewoners laten beslissen. Wij nemen wel hun standpunten mee naar aanleiding van de gehouden enquête en twee bewonersavonden die na de zomervakantie worden gehouden.”

Foto: Google Maps

Zie ook:

Wethouder dreigt op voorhand met stijgende afvalstoffenheffing bij instandhouding twee milieustraten