Coevorden – Vandaag is de officiële opening verricht van de Sportweek. De gemeente Coevorden is van vandaag, vrijdag 17 september, tot en met 26 september gastgemeente voor de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Op de Weeshuisweide werden de genodigden ontvangen. Eerst was er een kort interview door presentator Marijn de Vries (afkomstig uit Sleen) met wethouder Joop Brink, gedeputeerde Henk Brink en bestuurslid Irene Eijs van de NOC*NSF (en wereldkampioen roeien en deelname aan Olympische Spelen in Atlanta). Marijn toonde haar blijdschap over het feit, dat bijeenkomsten als deze weer mogelijk zijn. Joop Brink kon gisteren vanuit zijn werkkamer de voorbereidingen al zien en kon bijna niet wachten. Tot slot zei Henk Brink: “De grootste sportschool is buiten. We moeten in beweging blijven!”

Na een gezonde lunch was het tijd voor spektakel, dat door Marijn de Vries per bakfiets werd aangekondigd. Binnen de gemeentegrenzen bevindt zich veel talent, zo bleek maar weer eens. Allereerst vertoonden de freerunners een fraai staaltje van hun kunnen (met gebruikmaking van muziek van dj Don Diablo, afkomstig uit de gemeente Coevorden). Bjorn Boes, ook afkomstig uit de gemeente, is freestyle-voetballer en liet zien wat dat inhoudt. Bijzonder was daarna het partijtje tennis tussen Tom Egberink en het tennistalent Willem Passier uit Oosterhesselen. Het slot van de optredens was afkomstig van het WK-team van In2Dance.

Marijn de Vries ging nog even in gesprek met Henk Brink en buurtsportcoach Youri Vendrig (die bijna ongemerkt begon met de bakfietstour), gevolgd door interviews met Tom Egberink, Willem Passier en Judith Veenstra. Tom Egberink vertelde over zijn ervaringen tijdens de Paralympics in Tokio. Willem Passier (13) zit op een school in Zwolle, waar sport en school worden gecombineerd. Hij traint dagelijks. Zijn doel? Net als Tom medailles winnen! Judith Veenstra liet tot slot weten, dat haar team vermoedelijk volgend jaar naar het WK in Amerika gaat. “Dat was vorig jaar al de bedoeling, maar dat kon niet doorgaan door corona. Mede dankzij sponsors kunnen we nu wel gaan!”

Locoburgemeester Joop Brink had nog een verrassing in petto voor Tom: hij kreeg de Zilveren Ster van de gemeente Coevorden.

Zie ook:

Tom Egberink krijgt Zilveren Ster van Coevorden