Coevorden – Kristiaan Seynhave bespeelt woensdag 21 augustus het orgel in de hervormde kerk in Coevorden. Hij sluit daarmee de serie orgelconcerten van Stichting Orgelconcerten Coevorden af. Het concert begint om 20.00 uur.

Seynhave zorgt voor een Bachconcert met werken als Preludium und Fuga in c-moll BWV 549 en Triosonate 4 in e-moll BWV 528. Het complete programma staat op de website van Stichting Orgelconcerten.

Kristiaan Seynhave studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Conservatoire National de Paris. Hij was gedurende tien jaar hoofdorganist van de Nationale Basiliek in Koekelberg-Brussel, qua grootte de vijfde kerk ter wereld. Hij is een veelgevraagd solist tijdens vele muziekfestivals. Hij speelde voor radio- en televisiezenders en maakte cd-opnamen.

Orgeltour

Dit jaar is er een orgeltour op zaterdag 31 augustus. Er worden diverse kerken in de regio bezocht. De vaste organisten van deze kerken bespelen het orgel, demonstreren het complete klankpalet en geven informatie over het instrument. De organisten zijn Ronald IJmker (Coevorden en De Krim), Jouke Hordijk (Sleen) en Erik Nijzink (Oosterhesselen).

Het programma: 10.00-10.45 uur, hervormde kerk, Kerkstraat 27 Coevorden; 11.00-11.45 uur, protestantse kerk, Parallelweg 39, De Krim: 12.00-12.45 uur, lunch in De Krim; 13.00-13.45 uur, Dorpskerk, Brink 7, Sleen; 14.00-14.45 uur, PKN-kerk, Geserweg 2, Oosterhesselen. De terugkeer in Coevorden is rond 15.00 uur. Tot slot geeft Ronald IJmker een concert in de Coevorder kerk.

Aanmelden voor deelname kan via een bestuurslid van Stichting Orgelconcerten Coevorden en via mail: info@orgelconcertencoevorden.nl. Deelname kost 12 euro.

De toegang voor het slotconcert is gratis voor deelnemers aan de bustour, donateurs en sponsors van de stichting. De entreeprijs voor andere bezoekers is 2,50 euro.