Hardenberg – Saxenburgh heeft de bezoekregeling verruimd voor partners van kraamvrouwen, die zijn opgenomen in het Saxenburgh Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Als zowel partner als kraamvrouw coronavrij zijn, is bezoek de gehele dag toegestaan, evenals het zogenoemde rooming-in (overnachten naast het bed). Wel geldt, dat de partner zoveel mogelijk op de kamer blijft en het tussentijds verlaten van het ziekenhuis tot een minimum beperkt. De verruiming van bezoek geldt alleen voor de partner.

Als kraamvrouw en/of partner verdacht of bewezen COVID-19 positief zijn, dan blijft het beleid van kracht dat partner alleen welkom is tijdens de bevalling en tijdens de algemene tijdelijke bezoektijd van 19.00 tot 20.00 uur met gebruikmaking van beschermingsmiddelen.

“Wij merkten en begrijpen ook heel goed, dat de strenge bezoekregels zwaar vallen bij kersverse ouders. Je wilt toch niets liever als partner en kraamvrouw rondom de bevalling samen zijn, elkaar steunen en samen van je pasgeboren kindje genieten”, zegt Edith van Olst van de afdeling Vrouw/Kind. “Heel fijn dat de bezoekregeling is uitgebreid. Wij staan klaar met een team van professionals om iedereen te begeleiden.”