Emmen/Dalen – Het Centrum Beeldende Kunst Emmen opent op zaterdag 28 augustus de tentoonstelling Tijd(s)beelden van Saskia Dingelstad uit Dalen. De tentoonstelling wordt gehouden in CBK Emmen – De Fabriek aan de Ermerweg 88B in Emmen. Heico van der Blonk, kunstenaar en lector circulaire economie, verricht om 15.30 uur de opening.

Saskia Dingelstad (1964) is van oorsprong industrieel ontwerper. Ze maakte ruim acht jaar geleden de keuze om verder te gaan als vrij kunstenaar. Ze is een maker, nieuwsgierig, ze kijkt, associeert en verbeeldt. Haar achtergrond als ontwerper leidde tijdens het schilderen tot een bijzondere interesse in het concept van ruimte en tijd. Saskia Dingelstad is gefascineerd door beweging en stilstand. Zij gebruikt beelden van alledaagse ontmoetingen en verwerkt daarbij allerlei omgevingen en elementen tot een nieuw geheel met een eigen sfeer. In de Grote en Kleine Zaal van CBK Emmen – De Fabriek toont Saskia Dingelstad niet alleen schilderijen, zij presenteert ook ontwerpen die ze maakte als industrieel ontwerper.

De tentoonstelling duurt tot en met zondag 5 december. CBK Emmen – De Fabriek is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Mogelijke wijzigingen bij deze opening door de coronamaatregelen worden bekendgemaakt op de website van CBK Emmen.