Coevorden/Sleen – De gemeente Coevorden is in 2021-2022 culturele gemeente van Drenthe, zo werd tijdens de première van De Toorn van Thunaer bekendgemaakt. Inmiddels is duidelijk wie het voortouw neemt in de organisatie van evenementen: Roelie Lubbers-Hilbrands uit Noord-Sleen.

Roelie is immer zeer actief. Zij was voorheen werkzaam als (register-)accountant en heeft nu sinds enige jaren een eigen bedrijf. Zij adviseert en coacht bedrijven en ondernemers op het gebied van onder andere strategie, visie, verandertrajecten en  financiën. Zij nam voor Zuidenveld in Sleen in 2017 het voortouw bij de nieuwe opzet van het evenement. Voor het honderdjarige Zuidenveld in 2020 is zij bezig met een boek. Daarnaast is Roelie muzikant bij Crescendo, draagt zij de Drentse streektaal een warm hart toe, is zij voorzitter van De Gouden Pijl in Emmen en is zij op meer fronten actief.

De gemeente die de ‘Culturele gemeente van Drenthe’ is, geeft een impuls aan kunst en cultuur. Twee jaar lang zijn er allerlei activiteiten. In 2022 is het 350 jaar geleden, dat Coevorden werd ontzet. De Garnizoensdagen in Coevorden werken al een paar jaar toe naar dit jaar.

Bovenaan het lijstje

“De gemeente”, aldus wethouder Jeroen Huizing, “heeft gezocht naar iemand, die de gemeente goed kent, die weet wat het is om grote projecten te organiseren, die hart heeft voor cultuur en ook goede contacten met ondernemers heeft. Roelie Lubbers stond daarbij bovenaan het lijstje.”

Foto: Na het succesvolle Zuidenveld Sleen in 2017 droeg Roelie Lubbers het stokje over aan Ben van de Griend uit Dalen.