Coevorden – ReadShop Coevorden heeft in mei drie evenementen op het programma staan. Die zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is zeer gewenst. Dat kan in de winkel of via coevorden@readshop.nl.

Woensdag 18 mei vanaf 19.30 uur vertelt Karin Broekhuijsen uit De Kiel over haar fotoboek ‘De Hondsrug’ met als ondertitel ‘Een machtig gebied’. Karin vertelt over de totstandkoming van het boek en geeft bij de meest bijzondere foto’s een toelichting. Het boek is uiteraard te boek en wordt indien gewenst door Karin gesigneerd. Dit boek nodigt uit om kennis te maken met de Hondsrug en om de schoonheid van dit bijzondere stukje Nederland te ontdekken.

Sander Blom vertelt vrijdag 27 mei vanaf 16.00 uur over zijn boek ‘Mythisch Drenthe’. Ken je het Mirakel van Diever? Weet je waarom inwoners van Meppel ook wel Muggen worden genoemd? Of ben je bekend met de vele legendes rondom juffers in Drenthe? Mythisch Drenthe bundelt vijftig van deze mythes, legendes en onbekende stukjes geschiedenis in combinatie met prachtige foto’s. Ook Sander signeert zijn boek graag.

Frank Krake presenteert dinsdag 31 mei vanaf 19.30 uur zijn boek ‘De allergrootste bankoverval aller tijden’. Hij zou reeds eerder naar Coevorden komen, maar dat moest door omstandigheden worden uitgesteld. In Almelo werd in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog de allergrootste bankoverval aller tijden gepleegd. Frank Krake deed onderzoek en schreef er een boek over. Het wachten was op de dag dat na 75 jaar beslotenheid ook de laatste archieven hun geheimen prijs mochten geven. Op 1 januari 2021 was het zo ver. De uitkomst bleek ronduit spectaculair.

Foto Frank Krake: JLF Foto en Film.