Nieuw-Schoonebeek – In de strijd om het kampioenschap moest Raptim zondag aantreden tegen vv Schoonebeek in Nieuw-Schoonebeek. De wedstrijd, die al enkele keren was afgelast en nu op een redelijk goed veld van sportpark De Gruinte werd ingehaald, werd gewonnen door Raptim met maar liefst 0-5.

Raptim had te maken met enkele blessures. Daar stond tegenover dat zowel Stan als Laurens Meppelink weer in de basis stonden. Al na tien minuten kwam Raptim op voorsprong. Bram Maes veranderde een voorzet van richting, keeper Berens van Schoonebeek was kansloos. Raptim was veel sterker dan de tegenstander, maar speelde niet erg zuiver. Een keiharde terugspeelbal van Schoonebeek knalde via de deklat terug het veld in, even daarvoor had Frank Ambergen al het aluminium getest.

Raptim kreeg steeds meer kansen, maar wist deze nog niet te benutten. In de 35e minuut was het eindelijk raak. Na een mooie solo knalde Laurens Meppelink de bal feilloos en onhoudbaar achter de doelman van Schoonebeek. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Raptim de wedstrijd af. Stijn van de Griend tikte doelpunt drie achter de doelman. Die moest even later ook nog, net voor het rustsignaal, nummer vier uit het net halen na een mooie lob van Laurens Meppelink, ruststand 0-4.

De tweede helft werd door Raptim-trainer Doldersum gebruikt om alle wisselspelers mee te laten voetballen. In de tiende minuut na rust scoorde Raptim, maar de grensrechter van Schoonebeek was de enige die niet zag dat de bal over de lijn was. Ook werden twee doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel. Toch werd het 0-5, Yorin Habing rondde een goede aanval keurig via de paal af. De vele wissels maakten het spel van Raptim niet direct beter. Het overwicht werd, ondanks drie mooi uitgespeelde kansen, niet in meer doelpunten uitgedrukt, eindstand 0-5.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Raptim. Zondag aanstaande speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen Ruinerwold, waar bij winst de kampioenschapsvlag in Coevorden gehesen kan worden.

Verslag: Jan Ambergen. Foto’s: Patrick de Groot