Noordscheschut/Steenwijksmoer – Protos uit Steenwijksmoer won zaterdag van Tiendeveen tijdens het Prent Dorpentoernooi. Dat betekent, dat Protos donderdag 15 augustus aantreedt tegen Elim.

Tiendeveen startte voortvarend tegen debutant en nieuwbakken derdeklasser Protos uit Steenwijksmoer, maar die liet dat niet op zich zitten. Aanvoerder Michel Overweg pakte zijn verantwoordelijkheid bij een penalty en schoot beheerst door het midden: 1-0. Gedurende de wedstrijd werd Protos sterker en Tiendeveen had moeite om van eigen helft te komen. Het werd uiteindelijk 3-2.

De organisatie van het toernooi is in handen van sc Elim, SCN, vv Noordscheschut, vv Hollandscheveld en sv HODO. Elk jaar doen drie gastverenigingen mee, waaronder nu dus ook Protos.

Penaltybokaal jeugd

Nieuw dit jaar is het toevoegen van de Prent Penaltybokaal. Van elke deelnemende vereniging doen jeugdleden mee tijdens de voorronden. Van Protos zijn dat Jelco Grooten, Lars Smidt en Milan Dekker. Tijdens de grote finaledag op zaterdag 17 augustus wordt duidelijk wie de bokaal mee naar huis mag nemen.

Meer informatie staat op www.dorpentoernooi.nl.