Emmen – Het is een feit: FC Emmen keert terug in de eredivisie. Emmen won vrijdagavond in Dordrecht en zo is het al zeker, dat Emmen promoveert.

Door de overwinning is FC Emmen immers verzekerd van minimaal de tweede plek, die recht geeft op directe promotie naar de eredivisie! De spelersbus wordt rond 3.00 uur vannacht verwacht bij stadion De Oude Meerdijk. Zaterdag vanaf 15.30 uur houden de gemeente Emmen en de provincie Drenthe een promotiefeest op het Raadhuisplein. Houd de website en sociale media: Facebook, Twitter en Instagram, in de gaten voor alle informatie over het programma.

“Terwijl supporters van thuisploeg FC Dordrecht op de noordtribune een spandoek omhoog hees, klonken de Drentse liederen van de volle zuidtribune. Ook op de oosttribune zaten veel Emmenaren”, zo meldt FC Emmen op haar website.

“Het bleek het begin van een mooie voetbalavond in Dordrecht. De ploeg van Dick Lukkien zette vanaf het begin vol druk op de thuisploeg en dat leverde kansen op. Ole Romeny kwam net te kort om een voorzet van Reda Kharchouch af te werken, Rui Mendes had net iets te veel tijd nodig om af te werken en Kharchouch speelde de bal na een onderschepping net te ver voor zich uit. Zo was er veel gevaar in de eerste twintig minuten, maar er waren geen goals. Overigens moest Michael Brouwer ook eenmaal ingrijpen na een omhaal van Stijn Meijer.

Wat volgde waren mogelijkheden voor Kharchouch, Jari Vlak en Romeny, maar opnieuw werd het net niet gevonden. Het ontbrak vaak aan nauwkeurigheid bij de laatste pass, daardoor capituleerde de Dordtse verdediging niet.

Vooral loopacties van Mendes achter de verdediging van Dordrecht leverden veel gevaar op. En vlak voor rust leverde dat ook de gelijkmaker op. Nadat Kharchouch een kopbal nog in de handen van Bossin zag belanden, moest de keeper daarna wél vissen. Mendes dook opnieuw op achter de verdediging en verlengde de boogbal van Oussama El Azzouzi tot over de doelman: 0-1. Voor Mendes was het alweer de achtste wedstrijd op rij dat hij het net weet te vinden. Alleen Paul Weerman (negen keer) heeft een betere reeks namens onze club achter zijn naam staan.

Emmen houdt stand

De tweede helft ging een stuk minder flitsend van start dan de eerste. Desondanks maakten de meegereisde supporters er al een groot feest van.

Het duurde een kleine twintig minuten tot er bijna reden tot juichen was vanwege een doelpunt. Na een corner konden in de kluts meerdere Emmenaren afdrukken, maar telkens gooide een Dordtse verdediger zich ervoor. Een paar minuten later vond eenzelfde situatie plaats voor het doel van Brouwer.

Een kwartier voor rust volgde een tegenvaller. Keziah Veendorp trok aan de noodrem bij een tegenaanval, maar pakte daarmee zijn tweede gele kaart en dus moesten we met tien man verder. De ingevallen Azzeddine Toufiqui was nog wel tweemaal gevaarlijk, maar verder bleef het stil (genoeg) voor beide doelen tot en met het laatste fluitsignaal.”

Afbeelding: FC Emmen