Coevorden – De voorbereidingen voor de jaarlijkse Ganzenmarkt zijn gestart met de eerste Biestemaondag. In de versie anno 2024 was de presentatie van de kandidaten voor de verkiezing van de Mini-Mister Ganzenhoeder in de Stadskerk.

Acht kandidaten presenteerden zich nadat de stadsomroeper en Lennard Bos van Stichting Ganzenmarkt de avond hadden geopend. Maar eerst verschenen de huidige Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma. Het advies van Niek aan de kandidaten was: “Blijf jezelf, dan ga je winnen.”

De stadsomroeper kondigde elke kandidaat, er doen acht jongens mee, waarna de presentatoren Maaike Kosters en Merle Kempees in gesprek gingen. Het bleek al snel dat zij geen van allen op hun mond waren gevallen en honderduit vertelden over hun bezigheden.

De jury, bestaande uit voorzitter Marie Vloon, Geesje Meijerink en Nathalie Schonewille-Stavast, heeft er een harde dobber aan om een winnaar te kiezen.

Kandidaten

De acht kandidaten zijn: Lenn van der Weide, 9 jaar, Paul Krugerschool; Daan Veenstra, 8 jaar, De Buitenvree; Julian Bothof, 9 jaar, Dr. Picardtschool; Delano Maduro, 9 jaar, Dr. Picardtschool; Lem Berends, 7 jaar, De Buitenvree; Lenn Wubbema, 10 jaar, De Buitenvree; Alan Okken, 12 jaar, De Nieuwe Veste; Lars de Jong, 10 jaar, De Buitenvree.

Tot slot klonk nog het lied ‘De Ganzen’. Dat zorgde voor een heuse polonaise. Onlangs brachten Mark & Nick (Mark Bouwers en Nick Arends) in samenwerking met Stichting Ganzenmarkt hun nieuwste muzikale project ‘De Ganzen’ uit. Dit nummer (te beluisteren via deze link) is een cover van het lied ‘Miss Ganzenhoedster’ van De Zwervers en er is een fraaie videoclip gemaakt met medewerking van burgemeester Renze Bergsma, de huidige Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisman.

Livestream

Belangstellenden zijn welkom bij de presentaties, maar kunnen ook thuis de livestream volgen. Niet meegekeken? Dat kan alsnog vanaf dinsdagavond via deze link.

Presentatie (Mini-)Missen

Op maandag 21 oktober presenteren de kandidaten voor Miss Ganzenhoedster zich van 19.00 tot 20.30 uur. Op maandag 4 november is de voorverkiezing voor Mini-Miss Ganzenhoedster, van 18.30 tot 20.30 uur in de Stadskerk.

Deze voorverkiezingen zijn vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Daarnaast wordt gezorgd voor een livestream, zodat live meegekeken kan worden. De livestream is te benaderen via het YouTubekanaal van de Ganzenmarkt. De directe link wordt maandag om 18.45 uur via de sociale media gedeeld. Na afloop kijken kan ook op dinsdagavond na de presentatie.