Coevorden – Sinds een paar maanden is Nienke Jansen met Piercen by Nien actief binnen de salon van Revive Beauty van Hailey Wessels aan de Looweg 12a in Coevorden. Nienke is al jarenlang verpleegkundige en blijft dat vak uitoefenen. Daarnaast vindt zij het piercen heel leuk.

“Langzamerhand ontstond het idee om er wat meer mee te doen. Dat gaat niet zomaar, je moet wel het keurmerk van de GGD hebben.” Nienke deed daarom een cursus in Sneek. “Ik vroeg terloops aan Hailey Wessels of zij een locatie wist. Hailey zelf had er wel oren naar en zo kreeg Nienke haar eigen praktijkruimte aan de Looweg. Nienke werkt alleen op afspraak op donderdagavond en zaterdagochtend.

“Het is niet alleen belangrijk”, aldus Nienke, “om goed een piercing te zetten, de hygiëne, goede instructie en de nazorg zijn ook van belang.” Overigens zet zij alleen piercings ‘boven de gordel’. Zij vindt het mooi om door middel van piercings iemand te kunnen verfraaien. “Ik denk wel mee met de klant om te kijken wat kan en wat mooi is. Het kan soms meetellen wat iemand in het dagelijks leven doet of vaak oordoppen draagt.” Door het werken in de salon aan de Looweg is sprake van privacy. “Het werken in een praktijkruimte in een salon in plaats van in een winkel vind ik belangrijk.”

In haar praktijk merkt Nienke dat de wenkbrauwpiercing momenteel terug van weggeweest is en de oorpiercings blijven altijd wel. Piercings zijn tegenwoordig niet alleen meer voor jongeren, ook de wat oudere doelgroep weet de weg steeds vaker te vinden. Vooralsnog is Nienke alleen actief in Coevorden, maar de kans is aanwezig dat zij ook in de tweede salon van Hailey in Hardenberg gaat werken.

Meer weten of een afspraak maken? Kijk dan op de Facebookpagina Piercen by Nien.