De Kiel – In De Kiel werd donderdagmiddag een bankje onthuld. De komende tijd worden langs fiets- en wandelpaden in de gemeente, maar ook in heel Drenthe, bankjes geplaatst. De banken zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal door een Drents bedrijf.

In de gemeente was De Kiel de eerste die de eer te beurt viel. “Was het omdat De Kiel in het hart van Drenthe ligt of omdat De Kiel gewoon een leuk dorp is?” grapte Jaap Ruiter, voorzitter van dorpsvereniging De Kiel. Wethouder Steven Stegen en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, onthulden het bankje.

Er stond hen en de andere aanwezigen een verrassing te wachten, want het bankje bleek al in gebruik te zijn. Een zwerver (een rol van Zeno Roos uit De Kiel) zag er blijkbaar een mooie slaapplaats in. Dat zorgde natuurlijk voor enige hilariteit.

De komende tijd worden bankjes in andere dorpen in de gemeente Coevorden geplaatst. Naast het plaatsen van de bankjes worden ook verschillende fietsknooppuntenborden voorzien van informatieborden.  Op deze borden komen de verhalen van Drenthe tot leven. Fietsers krijgen zo tekst en uitleg over de bijzondere plekken in het landschap en in de dorpen en steden. Recreatieschap Drenthe zal de informatieborden de komende maanden bevestigen aan de knooppuntpanelen.

Samen met de provincie wil het Recreatieschap Drenthe het aantal bankjes in Drenthe uitbreiden. De provincie Drenthe heeft hiervoor een subsidie verleend van 75.000 euro. “Wij gaan”, aldus Dick Dijkstra, “honderd bankjes plaatsen. We hopen, dat het niet bij die honderd blijft.”

Andere aanwezigen waren vertegenwoordigers van Dorpsbelangen of Plaatselijk Belang. Zo waren onder meer Sleen, Dalen en Oosterhesselen vertegenwoordigd.

Hoofdfoto v.l.n.r. Jaap Ruiter (Dorpsvereniging De Kiel), Dick Dijkstra (Recreatieschap), Arie de Groot (dorpsvereniging De Kiel), wethouder Steven Stegen.