Coevorden – Inmiddels heeft Fletcher Hotels, sinds 1 maart de exploitant van Kasteel Coevorden en hotel De Vlijt, heel wat aanpassingen gedaan. Een van de veranderingen is de geheel nieuwe keuken waardoor enige tijd de gerechten in een mobiele keuken werden bereid. De nieuwe keuken is afgelopen week in gebruik genomen.

Alle reden om de omwonenden en een aantal relaties uit te nodigen om vandaag een kijkje te nemen. Na de entree met de Schutterij van Koeverden werden zij welkom geheten door Ben de Ruijter, operationeel directeur van Fletcher Hotels, manager Henk-Jan Klinkhamer van het kasteel en De Vlijt en de medewerkers.

De omwonenden kwamen in groten getale opdagen en bekeken het Kasteel en De Vlijt, zij konden ook deelnemen aan rondleidingen door de stadsgidsen. Er werd gezorgd voor allerlei heerlijke hapjes en drankjes die zij zich goed lieten smaken. Ook klonk swingende muziek.

Ben Woldring, de bekende internetondernemer, was ook present. Hij is eigenaar van het Gouvernement en De Vlijt en heeft het erfpachtrecht van het Kasteel. Ook zijn ouders, Jan en Jeanet Woldring, waren aanwezig. Zij waren nauw betrokken bij de overname van de exploitatie door Fletcher. Ook burgemeester Renze Bergsma was er, evenals vertegenwoordigers van de gemeente en ToReCo.

De Ruijter zei in een korte toespraak, dat Fletcher blij is om het het Kasteel en De Vlijt een mooie bijdrage te kunnen bijdragen aan de stad. “Dit hoort een belangrijke plek in de stad te zijn. We willen gastvrij zijn en verwelkomen iedereen voor een diner, vergadering of bruiloft.”

Ben Woldring hoopt eveneens, dat veel mensen de weg weten te vinden. “Dit Kasteel geeft een boost aan de stad. Ik ben waanzinnig trots op de komst van Fletcher.” Die trots werd gedeeld door burgemeester Renze Bergsma. “Dit is het enige kasteel van Drenthe. In de loop van de ongeveer duizend jaar is hier zoveel gebeurd. Dit is wel het paradepaardje van Coevorden met als motto de Stad van Strijd. Het kasteel heb je nooit alleen, die is van de stad en de bezoekers.”

Fletcher doet zondag 30 juni weer mee aan de Open Trouwlocatieroute. Voor meer informatie en aanmelding: klik dan op deze link.