Coevorden – De driemansformatie Ocobar komt zaterdag 14 maart naar Theater Hofpoort.

Naast het vervoeren van landverhuizers zorgde de Holland-Amerika Lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de VS bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland.

Het driemanschap Ocobar pakt de koffers voor de Trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweegbracht. Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Mouth & MacNeal niet naar Amerika nadat ze daar een hit scoorden? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda?

Cok van Vuuren en de broers Rob en Bart Wijtman spelen songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams.

De formatie was eerder de huisband van het legendarische sportprogramma Holland Sport. De band reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen Man & Fiets en Non Stop New York. Daarnaast was Ocobar in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge te zien, waaronder Van A naar Z en met Ricky Koole en Leo Blokhuis in Buitenstaanders en New Orleans.

Het concert begint om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn online en in The ReadShop aan de Friesestraat 26 te koop. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen die op de dag van de voorstelling aan de theaterkassa worden gekocht, geopend vanaf een uur voor de start van de voorstelling.

Foto: Cok van Vuuren.