Coevorden – Binnenkort, in februari, worden de jaarlijkse sportverkiezingen gehouden. Deze verkiezingen vinden voor de tiende keer in deze vorm plaats en worden georganiseerd door Jansen Event Sportmanagement in samenwerking met de gemeente.

Nominaties voor de sporters van het jaar zijn van harte welkom. Er kunnen kandidaten worden aangemeld in de categorieën sportman/-vrouw, sporttalent (18 jaar of jonger), sportploeg, sportorganisatie en sportvrijwilliger.

Nominaties kunnen tot maandag 16 december worden gestuurd naar ilse@janseneventsportmanagement.nl. Vermeld daarbij de mail de naam, leeftijd, de sport en de categorie, de prestaties en de motivatie.

Na 16 december selecteert een vakkundige jury voor elke categorie de genomineerden.

Vanaf 20 januari kan worden gestemd op de genomineerde sporters, ploegen, organisaties en vrijwilligers via de website van de sportverkiezingen. In februari wordt duidelijk wie de winnaars zijn tijdens een feestelijke avond in het gemeentehuis.

Foto: De winnaars van vorig jaar: Lois Klein (talent), Wildman Run Sleen (sportorganisatie), heren 1 golfteam De Gelpenberg (sportploeg) en Max Houkes (categorie sportman/-vrouw). Ook op de foto staan Willem Wiegers, die de sportoeuvreprijs kreeg, en wethouder Joop Brink.