Nieuw-Schoonebeek – Nieuw-Schoonebeek pakt weer uit. Het dorp is in de wijde regio vermaard om de gigantische optocht tijdens het Volksfeest. Ook vanuit Coevorden is er altijd veel belangstelling. Het Volksfeest wordt eenmaal in de vijf jaar gehouden, maar door corona moest twee jaar worden gewacht.

Het feest duurt van vrijdag 29 tot en zondag 31 juli en begint op vrijdag met de optocht. Wel begint de kermis al op woensdag 27 juli om 15.00 uur, van woensdag 27 juli 14.30 uur tot zondag 31 juli 24.00 uur zijn de straatversieringen en lichtroute te bewonderen.

Optocht

De optocht start om 9.30 uur en duurt tot in de middag. In de optocht bevinden zich maar liefst 45 praalwagens van volwassenen, jongeren, basisschooljeugd en de verschillende buurten. Daarnaast zijn er diverse omgebouwde auto’s, zitmaaiers, brommers en andere motorvoertuigen en een scala aan fietsgroepen.

De optocht gaat vanaf het centrum over de Europaweg richting Schoonebeek. Zo’n 4 kilometer verderop bij de Pandijk, halverwege richting Schoonebeek, keert de hele stoet rond 11.00 uur en rond 12.30 uur is deze terug in het centrum van Nieuw-Schoonebeek. Vervolgens wordt de tocht voortgezet richting het oosten door het Duitse Twist-Bult en de optocht eindigt rond 15.00 uur in het centrum van Nieuw-Schoonebeek.

Het publiek kan per categorie een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete deelnemer. Dit kan dit jaar via de website of via stembriefjes die uitgedeeld worden onder de toeschouwers. Er kan gestemd worden vanaf het begin van de optocht tot 15.00 uur. De publieksprijs staat los van de vakjury.

Parkeren en afsluiting wegen

Er is gezorgd voor parkeergelegenheid aan diverse zijden van het dorp. Volg daarbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Komende vanuit Coevorden en Schoonebeek is er een parkeerplaats nabij de Pandijk aan de route van de optocht.

Andere elementen van het feest zijn een kinderochtend, een foute muziekmiddag, een seniorenbrunch, de buurtencompetitie en optredens van onder andere de band Proost!, dj Ron Buurman, Jackfire, Black Tie Monkey Squad, The Boyband Battles, Wiesnhammer en Orlando Uitenwerf

Het programma staat op www.nieuwschoonebeek.com. Daarnaast is er een programmaboekje met nog meer informatie. Natuurlijk is er ook een Facebookpagina.