Sleen – Het programma van het Baktheater van Festival der Zoete Verleidingen telt dit jaar volop bekende namen uit de bakwereld. Het bakfestijn, dat dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden van vrijdag 2 tot en met zondag 4  augustus in Sleen, biedt voor de bakliefhebber volop inspiratie.

et is niet alleen maar zoet wat de klok slaat. Ambassadeur van goed brood Edwin Klaasen van Desemenzo komt ook naar Festival Zoet. Met zijn desembrood verovert hij de harten van broodliefhebbers. Hij geeft niet alleen een bakdemonstratie, maar ook een Masterclass desembroodbakken. Met zijn ‘Woeste Knoest’ stond hij in de finale van Smaakvol 2009 bij Restaurant De Librije in Zwolle. Brood van zijn hand staat in veel toprestaurants op de kaart. Een unieke gelegenheid voor bezoekers van Festival Zoet om dit brood te leren bakken.

Jeroen Vink van restaurant De Drommedaar in Emmen (voorheen werkte hij bij Okura Hotel Amsterdam en Mooie Mijt Sleen) laat de bezoekers zien hoe je een zoet dessert maakt waarin groenten verwerkt worden.

Hidde de Brabander is op zaterdag 3 augustus op Festival Zoet. Sinds 2010 heeft Hidde zijn eigen patisserielabel Dreams of Magnolia. Daarnaast is hij te zien op 24Kitchen. Vorig jaar behaalde De Brabander de prestigieuze titel Meester Patissier, de hoogst haalbare titel in de patisserie.

Chocolatier/patissier Kees Raat laat op vrijdag 2 augustus zien hoe je de ultieme brownie bakt. In december 2018 kwam zijn Chocoladebijbel uit en dit voorjaar werd Kees Raat op het Chocoa Festival wereldkampioen warme chocomel maken.

Saakje Visser is ook op vrijdag in het Baktheater. Zij demonstreerde ruim twee jaar live in het tv-programma Koffietijd de lekkerste taartjes. En dan zijn er nog Rutger van den Broek en Sarena Solari, beiden bekend geworden door Heel Holland Bakt te winnen waardoor hun leven een hele andere wending heeft gekregen door professioneel in de bakwereld verder te gaan. Van Rutger van den Broek verschijnt in september een nieuw bakboek dat tijdens Festival Zoet in een speciale exclusieve voorverkoop te verkrijgen is. Ook worden er onder alle e-ticketkopers twee exemplaren verloot.

Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen als delicious., Seasons en Margriet. Dit voorjaar kwam haar eerste bakboek uit, ‘Dosia Bakt Vegan’. Op Festival Zoet maakt ze meringue met het kookwater van kikkererwten.

Op zondag is er een bakdemonstratie door Niels van Til uit Zwolle die volgens velen de lekkerste appelrondo’s van Nederland bakt.

Het Festival der Zoete Verleidingen is op alle drie dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Er is een nieuwe locatie: De Sleenerhoeve aan de Brink 20 in Sleen. De entree voor volwassenen is 8,50 euro en voor kinderen van 4 tot 12 jaar 3,50 euro.

Meer informatie staat op www.festivalzoet.nl