Coevorden – Instrumentale jazz-rock, indie-hop en grunge: een veelzijdigheid aan muziekstijlen komt zaterdag 15 juni aan bod in Metal Front Coevorden aan de Monierweg 32.

De avond wordt om 21.30 uur stipt afgetrapt door Keeskeeskees, een jazz-/rockproject van gitarist/componist Kees Attinga uit Coevorden. Met Keeskeeskees ervaar je rauwe, soms absurdistische geluiden. Er zullen gecomponeerde stukken langs je oren suizen, maar centraal staat het samenspel en het hoge jamgehalte van de bandleden.

SAUS komt rond 22.30 uur op het podium. SAUS is een vierkoppige Rotterdamse indie-hopformatie, opgericht door muzikanten Damian Kreukniet en Jim Jansen. De twee songwriters maken al langere tijd muziek samen en vinden elkaar nu in een gezamenlijke liefde voor indie-rock en Nederlandstalige hiphop. Samen met drummer Matthijs Kruizinga en bassist Mitchell Vink neemt SAUS inspiratie uit invloeden van velen kanten: Nederlandstalige rap, geïnspireerd door klassiekers als Winne, Fresku, Sticks en Ares, voert de ondertoon op instrumentaties die invloed halen uit het soepele gitaarwerk van de Red Hot Chili Peppers en de sfeervolle dreampop van Coldplay. Verwacht veel gitaren en inhoudelijke teksten die je confronteren om echt na te denken over jezelf en je verhouding tot de wereld.

De afsluitende band is RØK, een Zwolse rock-/grungeband die sinds 2022 bestaat. Jelle (vocal en rhythm), Mitchell (lead gitaar), Bram (bass) en Lars (drums) vonden elkaar al snel op muzikaal gebied met modderige gitaarriffs, shreddy solo’s, dikke basslines, stevige back-beats en ‘In your face’ teksten. Op 1 mei is hun eerste ep, ‘First Contact’ uitgekomen.

MFC opent de poorten om 20.30 uur. Entreeprijs van de avond is 7 euro, MFC-leden betalen 5 euro. Meer informatie staat in het Facebookbericht hieronder.