Coevorden – Al 55 jaar lang repeteert het Coevorder Mannenkoor iedere dinsdag vanaf 19.30 uur. Totdat corona roet in het eten gooide en vanaf maart 2020 werd deze traditie doorbroken. Maar het koor onder leiding van dirigent Marco Warta liet zich niet van de wijs brengen.

Ruim anderhalf jaar lang zijn de wekelijkse repetities ‘gewoon’ op de dinsdagavond via Skype voortgezet. Op de website van het Coevorder Mannenkoor is op 17 december 2020 het digitaal ingestudeerde lied ‘What a wonderful world’ opgenomen. Dit is nog steeds te beluisteren.

Sinds 24 augustus zijn de normale repetities weer, zij het onder strikte RIVM-voorwaarden, opgepakt. De leden zijn erg opgelucht. Er werd weer, zij het nog wat onwennig, volop gezongen en direct zijn nieuwe plannen gesmeed.

Concert

Binnen drie maanden, op zaterdag 20 november, geeft het Coevorder Mannenkoor al haar eerste concert in de Sint Franciscuskerk in Steenwijksmoer. Met het thema ‘Van digitaal naar normaal’ wil het koor het publiek laten horen hoe de digitaal ingestudeerde liedjes onder normale omstandigheden klinken.

Winterviolenactie

Corona zette ook een dikke streep door de jaarlijkse potgrond- en bloemenacties De leden kunnen niet wachten tot het voorjaar om ook dit weer nieuw leven in te blazen. Dit najaar wordt reeds een winterviolenactie gestart om op kleurige wijze de kas weer te spekken.