Coevorden – Een man uit Dalen is besmet met het coronavirus, zo is zondagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis.

De man van middelbare leeftijd uit Dalen is werkzaam bij een bedrijf in Coevorden. Hij is niet in het buitenland geweest, maar wel bij het carnaval in Tilburg. De man meldde zijn klachten bij de huisarts en daarbij werd vastgesteld dat hij het coronavirus heeft. Bij de partner van de man is inmiddels ook een test afgenomen, hiervan is de uitslag nog niet bekend. De man en zijn vrouw zitten thuis in isolatie, zij hebben geen thuiswonende kinderen. De GGD is gestart met een contactonderzoek. Het protocol is dat mensen die in contact zijn geweest met een patiënt hun gezondheid monitoren en twee keer per dag hun temperatuur doorgeven aan de GGD.

Burgemeester Bert Bouwmeester: “Ik heb contact met de GGD Drenthe over de situatie. Het was te verwachten dat het aantal besmettingen in Nederland zou groeien en de kans dat er een geval in onze gemeente zou komen was er daarmee ook. Ik heb vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. Inwoners wil ik dan ook vragen om de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen. Er is op dit moment geen reden om verdere maatregelen te treffen.”

Wie vragen heeft over de eigen situatie kan tot vandaag tot 20.00 uur contact opnemen met de GGD via telefoonnummer 0592-306300. Ook contact opnemen met de huisarts is mogelijk. Op de site van de GGD en de site van het RIVM staat meer informatie over het coronavirus, waaronder veelgestelde vragen en antwoorden.

Foto: tijdens de persconferentie in het gemeentehuis, v.l.n.r. Ivar van Dijk, arts Infectieziektenbestrijding GGD Drenthe; Karin Eeken, directeur Publieke Gezondheid Drenthe; burgemeester Bert Bouwmeester.

Foto: Van Oost Media.