Emmen – Nabij het Westeind in Emmen vond vrijdagavond rond 22.30 uur een ernstig verkeersongeval tussen twee auto’s plaats. Bij dit ongeval is een 43-jarige man uit Coevorden om het leven gekomen.

Aan het ongeval ging een achtervolging vooraf. De Forensische Opsporing Verkeer en de Rijksrecherche doen onderzoek.

Achtervolging

Een agent reed op de N34 ter hoogte van Erm toen hij de bestuurder van een auto wilde controleren vanwege opvallend rijgedrag. De agent gaf meerdere stoptekens, waaraan niet werd voldaan. De achtervolging ging door tot in Emmen. Nabij het politiebureau aan het Westeind zette de agent zijn dienstauto voor de achtervolgde auto. De bestuurder keerde echter om en reed weg. Er ontstond weer een korte achtervolging. Op de N381 botste de auto van de man frontaal op een andere auto.

Ogenblikkelijk werden de hulpdiensten opgeroepen, maar voor de bestuurder van het te controleren voertuig mocht de hulpverlening niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vrouw uit Emmen zwaargewond

Een 61-jarige vrouw uit Emmen -de bestuurster van de andere auto- werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Zij raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de plaats van de aanrijding is direct onderzoek gedaan. Zo is er sporenonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord.