Coevorden – Vanwege de verwachte warmte op zondag is besloten de Coevorder Grachtenloop af te gelasten. De organisatie ervan is jaarlijks in handen van Loopgroep Codac. Loopgroep Coevorden heeft inmiddels een alternatief voor zondag.

Sebastiaan Pol van de Loopgroep: “We hebben onze jeugdleden getraind voor de Grachtenloop en die kinderen waren zo teleurgesteld, dat we met dit alternatief komen. We beschouwen dit overigens als een training voor onze club, waaraan ook andere belangstellenden kunnen meedoen. We gebruiken daarvoor onze trainingslocatie bij De Schutse, waar de afstanden al zijn aangegeven voor onze trainingen.”

Om 9.00 uur kunnen hardlopers zich verzamelen in het stadspark. De loop voor kinderen tot en met 8 jaar (1 km) begint om 9.30 uur, om 9.45 uur gevolgd door de loop voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Daarna kunnen de andere deelnemers meedoen aan een loop over 5.000 meter. Deze loop begint om 10.15 uur. Er wordt gezorgd voor verkoeling na elke 700 meter. Tot slot is er een gezamenlijke brunch in het park.

Overigens beoordeelt de Loopgroep Coevorden het als een wijs en verstandig besluit van de Coevorder Grachtenloop om dat evenement af te gelasten. “Een hardloopevenement in wedstrijdverband organiseren op het heetst van de dag door de warme binnenstad is inderdaad niet verstandig.”

Aanmelden kan via loopgroepcoevorden@gmail.com of via Whatsapp, 06-22564325.