Coevorden – In oktober werd ‘Coevorden, stad van strijd’ gepresenteerd als nieuw merk. Daarbij behoort een logo, ontwikkeld door de gemeente Coevorden en Stichting Centrummanagement Coevorden.

Als beeldmerk is gekozen voor het kasteel. Coevorden is immers de enige plek in Drenthe met een kasteel. Daarnaast past het kasteel bij de positionering van Coevorden als historische stad. Bovendien staat het kasteel op de vlag van Drenthe afgebeeld.

Het kasteel bestaat uit diverse gekleurde vlakken als kenmerk van de verschillende verhalen van de stad Coevorden. De witte lijnen tussen de vlakken staan symbool voor de ontstaansgeschiedenis van Coevorden: als doorwaadbare plaats tussen het moeras en als handelsroute richting het noorden. Bovendien vinden de ontwerpers dat het duidt op het radiale stratenpatroon van de stad.

Het logo komt overal terug in de binnenstad en in publicaties. Op vlaggen en vaandels, in de etalages, de verpakkingen van de ondernemers, de cadeaucheques, de nieuwe website en op de sociale media.

De unieke kenmerken waarmee de binnenstad naar buiten treedt, zijn het historisch erfgoed, de historische verhalen -waaronder het ontstaan van Coevorden, Ganzenstad en de verhalen van Strijd-, de ambachten, het culturele aanbod en het ruime vrijetijdsaanbod in Coevorden en de regio. Het komende jaar wordt gehoopt de inwoners en bezoekers te kunnen verrassen.