Dalen –  De leerlingen van groep 8 van de BWB-school in Dalen zijn deze week gestart met een bijzonder kunstproject. Zij voorzien een betonnen bank van een mozaïek. Eerst zorgden zij voor drie fraaie tekeningen. Aan de hand daarvan heeft kunstenares Brigitta van Hilst uit Dalen een ontwerp gemaakt en zij helpt de kinderen met het leggen van de steentjes.

In een tent op het Doe-Plein wordt hard gewerkt door de leerlingen. Zij werken steeds in kleine groepen en wisselen elkaar af. “Het is heel bijzonder”, aldus leerkracht Cristian Wolbers. “Dit is hun afscheidscadeau aan de school. Dit blijvende cadeau bieden zij aan het eind van het schooljaar aan.” De kinderen slaan de steentjes en anderen brengen die op de bank aan.

“Het is óns cadeau”

Als Wolbers voorstelt dat ouders misschien ook een handje kunnen helpen, krijgt hij een weerwoord. “Het is óns cadeau aan de school”, zegt een van de leerlingen. Daarmee is hulp van ouders uitgesloten.

Brigitta van Hilst is beeldend kunstenaar en workshopdocent. “Ik heb mijn atelier met als naam Arte Facta in het Rensenpark in Emmen en sinds kort heb ik ook een atelier aan huis in Dalen. Ik doe allerlei kunstdisciplines, ik houd van de variatie daarin.”