Oosterhesselen – Lambert Deen (78) uit Oosterhesselen is zaterdagochtend koninklijk onderscheiden. Hij is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was een volslagen verrassing. Terwijl familie en vrienden zich in de kerk verzamelden, was het ogenblik daar om Lambert erbij te halen.

Na een kort welkomstwoord van Harm Jan Lesschen nam de burgemeester het woord. Burgemeester Bert Bouwmeester reikte Deen het lintje uit tijdens een bijeenkomst van Hesselen Cultureel. De heer Deen is sinds de jaren tachtig een betrokken vrijwilliger. Bij voetbalvereniging VIOS was hij als verzorger actief. Daarnaast was hij in de jaren tachtig en negentig scheidsrechter bij volleybalvereniging VVO in Oosterhesselen. Van 1993 tot 2004 was hij penningmeester van en vrijwilliger bij de Nederlandse Volleybalbond, district Drenthe, afdeling jeugd. Hij fungeerde hij ook as verzorger en coördinator. Sinds 2003 tot heden is hij penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Hesselen Cultureel in Oosterhesselen.

Deen stelt mede het jaarprogramma op, onderhoudt het contact met de musici en de donateurs, verzorgt de kaartverkoop tijdens de concerten en zorgt mede voor de inrichting van de kerkzaal. Daarnaast beheert hij het pianofonds en verricht hij klein onderhoud aan de vleugel.

Verder zet hij zich in voor de lokale biljartvereniging en de fietsgroep De Grieze Fietsers in Oosterhesselen. Tevens helpt hij de medemens door bezoek aan de huisarts of ziekenhuis.