Gees – Tijdens de zomerexpositie bij beeldentuin en galerie Beelden in Gees exposeren ruim dertig kunstenaars uit binnen- en buitenland. Onder hen zijn twee kunstenaars uit de gemeente Coevorden, Agnes van Eupen en Joke Holwarda.

Agnes van Eupen uit Meppen exposeert met schilderijen in diverse technieken. In het werk van Agnes speelt het landschap een belangrijke rol in het verbeelden van haar gedachtewereld. Het leven is niets anders dan een verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Elke verbeelding ervan is slechts een momentopname, een reflectie in licht en kleur gevangen. Daarin vindt zij de spiegelingen van haar dagelijks leven terug.

Joke Holwarda uit Aalden exposeert met buitenobjecten in de vijver en sieraden in de galerie. Ondanks het verschil in omvang van haar kunstwerken zijn de tuinbeelden (de waterlopers en de golfsculpturen) en sieraden onmiskenbaar van dezelfde hand. Het is een uitdaging voor haar om kleine sieraden of objecten om te zetten in ruimtelijk werk. Het lijnenspel en de verhoudingen moeten hierbij in balans blijven voor een optimaal eindresultaat.

De expositie in Beelden in Gees aan de Schaapveensweg 16 is te bezoeken tot en met 29 september.