Regio – Dit weekend werden de jaarlijkse Open Atelierdagen in de gemeente Coevorden gehouden. Door de coronacrisis werden die wat later gehouden dan gebruikelijk is. Er deden zo’n 25 ateliers mee in vele dorpen en de stad Coevorden in de gemeente.

In galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat in Coevorden was goede belangstelling voor de kunst. Leden van het Coevorder Kunstenaarscollectief waren actief in hun atelierruimte en bovendien was Karien Kuin uit Coevorden aanwezig. Zij exposeert haar werk tot en met vrijdag 23 oktober in Kunst op Vijf, tegelijkertijd exposeert Gerrit H. van Goor zijn keramiek.

Karien is geboren in Eindhoven en heeft gedurende vijftig jaar in Breda gewoond. Twee jaar geleden kwam zij naar Drenthe. De zoon van haar en haar man heeft een boerderij in Elim. Het bevalt goed. “Bovendien heeft de omgeving mij enorm geïnspireerd. Er zijn prachtige vergezichten en zonsondergangen.” Karien Kuin schildert al heel lang. Zij werkte als vakleerkracht handenarbeid, tekenen en textiele vormen. Later studeerde zij Engels en gaf les aan volwassenen. Als reisleider heeft zij de hele wereld over gereisd.

Haar schilderwerken in Kunst op Vijf zijn geïnspireerd op de omgeving in Drenthe. Door felle en diepe complementaire kleuren te gebruiken probeert ze het effect van versterking te bereiken en eveneens een krachtige expressie te geven. Haar werk is vaak een mengeling van naturel en abstract.

Gerrit van Goor uit Ter Apel heeft zijn atelier ‘Kloetje Klei. Het creëren van beelden en bustes (figuratief werk) van keramiek is zijn grote passie. Voor hem is het belangrijk dat zijn werk esthetisch is en iets emotioneels uitstraalt, zoals liefde, trots, eenzaamheid of geluk.

De galerie aan de Sallandsestraat 5 is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.