Steenwijksmoer – Na een jaar afwezigheid door corona werd donderdagavond de kleindierententoonstelling bij de familie Smidt aan de Hoofdweg 60 in Steenwijksmoer geopend.

“Wij wilden”, aldus bestuurslid Kest Kooiker van de organiserende vereniging PKV Ons Genoegen Coevorden e.o., “in eerste instantie de tentoonstelling afblazen, omdat de heer Gertjan Smidt twee weken geleden is overleden. De familie Smidt wilde echter dat het doorging, omdat het de grote liefhebberij van Smidt was.”

Sobere opening

Het bestuur van Ons Genoegen pakte de organisatie weer op. Wel was het een sobere opening en werd een ogenblik stilte in acht genomen. In verband met de eenvoudige opening waren de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoeder ditmaal niet uitgenodigd.

Eerder werd de tentoonstelling samen met GKV Gramsbergen gehouden. “Maar die vereniging is gestopt”, vertelt voorzitter Harm Timmer van de tentoonstellingscommissie.

Winnaars

Er zijn zo’n 240 dieren te bewonderen, zoals kippen, duiven, konijnen, parkvogels en watervogels. Timmer sprak de aanwezigen kort toe en maakte na het moment stilte de winnaars van de show bekend: Hetty Borgers (categorie grote hoenders), Jan Borgers (konijnen), Harry Beerling (dwerghoenders). Vincent Beerling won in drie categorieën: parkvogels, gedomesticeerde vogels en watervogels. Gerrie Kreeft won in de categorieën oorspronkelijk duiven en sierduiven. Bijzonder is, dat Vincent Beerling tweemaal de U van Uitmuntend in de wacht sleepte met een Zilverfazant en een Himalaya-Glansfazant.

Openingstijden

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 22 oktober van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.