Coevorden – FabLab Coevorden opent in de herfstvakantie haar deuren. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden als tester van het FabLab. Zij kunnen kiezen uit drie activiteiten, waaraan zij gratis kunnen deelnemen.

Er is afgelopen periode veel werk verricht in het FabLab. Het is inmiddels bijna klaar. De activiteiten zijn een LEGO-bouwmiddag, het maken van een elektronische wenskaart en het ontwerpen van een eigen 3D-sleutelhanger.

Tijdens de LEGO-bouwmiddag op dinsdag 13 oktober gaan de kinderen aan de slag met LEGO-EV3. LEGO-fans kennen misschien de LEGO-mindstorm wel, Daar lijkt het erg op. Kinderen lezen bouwtekeningen lezen en een ingewikkeld ontwerp van standaardbouwblokjes maken. Daarnaast kan deze LEGO geprogrammeerd worden. In de toekomst kunnen kinderen bij het FabLab ook leren programmeren met deze LEGO.

Met lampjes kun je heel eenvoudig een elektronische wenskaart met lampjes maken. De kinderen leren op woensdagmiddag 14 oktober over stroomkringen en kunnen lekker creatief aan de slag.

De 3D-printers in het FabLab wachten op mooie ontwerpen die de kinderen gaan maken tijdens de workshop op vrijdagmiddag 16 oktober. De kinderen leren hoe ze een ontwerp kunnen maken in een tekenprogramma.

Kinderen kunnen zich aanmelden via de website van FabLab Coevorden.

Het FabLab is één van de projecten die mede door de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regiodeal werken allerlei partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio.

Het FabLab Coevorden is een initiatief van Ondernemend Coevorden, de Nieuwe Veste, het primair onderwijs, Drenthe College en de gemeente Coevorden. Het FabLab is ook te vinden op Facebook.

Lees ook:

FabLab Coevorden is een feit