Coevorden/Sleen – Kinderen kunnen tot en met 25 augustus op reis met de bibliotheken in Coevorden en Sleen. Elke week is er een nieuwe bestemming.

Inschrijven voor deelname kan in de beide bibliotheken. Daarbij ontvangt elk kind een paspoort, waarin allerlei opdrachten staan. Elke goed uitgevoerde opdracht is goed voor een stempel in het paspoort. Wie alle stempels van die week heeft verzameld, krijgt een armband van de week. Meedoen aan alle activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

‘Bouw je eigen raket’ is het thema van aankomende week. Mars, Jupiter en Venus, de ruimte zit vol met de mooiste sterren en planeten. Kinderen zijn tijdens openingsuren van de bibliotheek welkom om een foto in de ruimte te maken. Kijk voor de openingsuren op de website van Bibliotheek Coevorden en Bibliotheek Sleen. Kinderen kunnen hun eigen raket bouwen op dinsdag 30 juli van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 31 juli van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.

De daaropvolgende week vanaf maandag 5 augustus draait het om een duik in de oceaan, een wereld van zeemeerminnen, schepen en vissen. Dan kunnen kinderen komen om de mooiste onderwaterselfie te maken. Zij kunnen een duik nemen in hun eigen oceaan tijdens de workshop golven tekenen: op dinsdag 6 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 7 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.

‘Tem je eigen beest’ is het thema van de week vanaf 12 augustus. De safari zit vol met de mooiste dieren die de wereld heeft. Die week kunnen de kinderen veranderen in een favoriet dier. Zij kunnen hun eigen lichtgevende beest te maken op dinsdag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 14 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.

In de daaropvolgende en laatste week gaat iedereen weer flink aan de slag in de bibliotheek. Vanaf 19 augustus kunnen kinderen een voetbalspel spelen. Een eigen sporttasje maken kan op dinsdag 20 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Coevorden en op woensdag 21 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Sleen.