Coevorden – Het was woensdag feest in groep 3 van de Parkschool in Coevorden. Vier maanden na de start van het schooljaar hadden de leerlingen alle letters geleerd en dat moest gevierd worden met een heus letterfeest.

“De kinderen waren er de hele week al mee bezig en waren de nachtjes aan het aftellen. Het werkt ontzettend motiverend”, vertelt leerkracht Dineke Remmerswaal. “Ze mochten vandaag verkleed naar school komen. We zijn de dag begonnen met een voorleesmoment dat werd verzorgd door een oma van één van de kinderen. Vervolgens hebben we een letterspeurtocht gedaan rondom de school, daarna hebben we een letterhoed gemaakt en de dag afgesloten met een letterbingo en de uitreiking van een letterdiploma.”

Ouders werden ook betrokken bij het feest. “De betrokkenheid van de ouders is groot en het is mooi dat ze weer de school in kunnen. Dat hebben we tijdens de coronaperiode enorm gemist. We genieten er enorm van en ouders vinden het geweldig dat ze weer kunnen meehelpen. Ze krijgen op deze manier ook goed mee wat hun kind op school doet.”

Foto: Onderwijsstichting Arcade/Gerjo Stegeman