Aalden – De jubileumeditie van Folk veur Volk kreeg extra glans door het fraaie zomerweer. Al 25 jaar zorgt de organisatie voor een authentiek festival in Aalden. Zaterdagavond traden weer tal van unieke bands op in de hof van Schepers in Oud-Aalden.

Maar liefst negen formaties verschenen op de podia. Jack and the Weatherman was één van de bands. Die speelde al eerder op het festival en kwam graag terug. Owen Schinkel, oorspronkelijk uit Meppen en studerend in Tennessee in Amerika, kwam met zijn formatie Broke & Dusty naar Aalden. Brúúnsma & Friends met Theo Bruinsma uit Benneveld speelde een thuiswedstrijd, samen met zijn zoons Douwe en Thomas. Zij speelden Drentstalige liedjes. Uit Groningen kwam Shitfaced Mermaids, een folkgezelschap dat tal van bijzondere instrumenten bespeelt. Flannery is ook geen onbekende met celtic rock. Andere deelnemers waren The Outbound Scallywag Carnival en ‘Trommelen op rommel’, Town of Saints en Jamie Clarke’s Perfect.

Als vanouds heerste er een ontspannen sfeer en het publiek reageerde enthousiast. De organisatie kan zeer tevreden terugkijken.