Schoonoord – Joris’ Kerstboom staat van vrijdag 6 tot en met zaterdag 21 december in Bibliotheek Schoonoord aan de Kerklaan. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Schoonoord kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Bibliotheekbezoekers kunnen een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor kerst.

In Bibliotheek Schoonoord is op maandag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur open en op donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur is een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden. Materialen om een kerstbal te maken zijn ter plekke aanwezig. Als het dorpshuis van Schoonoord verder open is tijdens deze twee weken kan men hier ook terecht.