Regio – De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn van 22 januari tot en met 1 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar: Moppereend met tekst en illustraties van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het de chagrijnige eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Voorstelling

Poppentheater Jinky’s Mikmak heeft een vrolijke voorstelling gemaakt, die is geïnspireerd op het verhaal van Moppereend. Peuters en kleuters kunnen naar de voorstelling komen kijken in de bibliotheken: maandag 20 januari, 15.30 uur, Schoonoord; dinsdag 21 januari, 15.30 uur, Sleen; donderdag 23 januari, 15.30 uur, Oosterhesselen; vrijdag 24 januari, 15.00 uur, Aalden, zondag 26 januari, 11.00 uur, Coevorden en op dinsdag 28 januari, 15.00 uur, zaal Cornelis, Dalen. De toegang is gratis.

Peuters en kleuters kunnen worden aangemeld als lid van de bibliotheek. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek geeft welkomstcadeautje, een voorleesknuffeltje van Moppereend.