Coevorden – Aankomend jaar gaan Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld (11), Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom (8) en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano Jordan van Abeelen Coevorden vertegenwoordigen. Jill raakte wat geëmotioneerd toen zij was gekozen, niet verwonderlijk gezien alle (leuke) spanningen op zo’n dag.

Zij volgen daarmee respectievelijk Yenah Sanli, Eden Dost en Julian Toussaint op, die het wel jammer vinden dat hun taak erop zit. “Maar het is traditie dat anderen het stokje overnemen”, aldus Yenah, die Eden en Julian bedankte voor het gezellige jaar.

Bij de Missen eindigde Caithlynn Schonewille als tweede, Talina Vuyk werd derde. Bij de Mini-Miss bezette Ella Smit de tweede plaats en de derde plaats was voor Lieke Esmee Dobben. Noah Koops werd tweede bij de Mini-Misters, derde werd Tromp.

Jury

Tijdens drie voorafgaande maandagen (biestemaondagen) presenteerden de kandidaten zich reeds aan de jury, die bestond uit Giny Wolf (voorzitter), Marie Vloon en Geesje Meijerink. Daarenboven konden bezoekers van de Facebookpagina van Ganzenmarkt Coevorden hun favoriete kandidaat liken en dat werd bij de puntentelling van de jury gevoegd.

Loftrompet

Vanaf De Fabriek vertrokken alle kandidaten, het bestuur en vrijwilligers van Stichting Ganzenmarkt, de jury en de presentatoren Maaike Tromp en Marle Kempees onder leiding van de stadsomroeper voor een rondje door het centrum. Daarna was er een show op de catwalk op de Markt. De Ganzenmarkt kreeg daarmee een nieuwe opzet, die in de smaak viel. De Markt stond vol familieleden, vrienden en andere belangstellenden om te bekijken hoe de verkiezingen dit jaar verliepen. Burgemeester Renze Bergsma stak de loftrompet over de organisatie en vroeg daarom een daverend applaus. Hij maakte per categorie de winnaars bekend.

Kermis

Namens de kermisexploitanten sprak Atze Lubach, bestuursvoorzitter van de Bovak, de nationale bond van kermisbedrijfhouders, omdat de Ganzenmarkt het zestigjarig bestaan vierde en de kermis onlosmakelijk verbonden is aan Ganzenmarkt. Hij had voor de drie winnaars een presentje meegenomen.