Coevorden – De negentien leden van de jeugdbrandweer genoten afgelopen week van het zomerkamp ‘Op fietse door Drenthe’. Zij legden ruim 200 kilometer in vijf dagen af.

De eerste dag ging de tocht naar Westerbork. Er werden diverse rustpauzes gehouden. Na aankomst was er tijd voor een potje spuitvoetbal en ’s avonds brandde het kampvuur, waarbij de veiligheid in acht werd genomen. De volgende dag stond het TT-circuit in Assen op het programma, waar de jeugdbrandweerlieden een rondleiding kregen. In Roden werden de jongeren verwelkomd met een verkoelend watergordijn.

De route ging op woensdag verder. Eerst werd het vliegveld in Eelde bezocht, waar de brandweer en de traumaheli werden bezocht. De jeugd was zeer geïnteresseerd en stelde vele vragen. Daarna stond het IBT Zuidlaren voor politie-opleidingen op het programma. De jongeren werden op een leuke manier meegenomen in het actieve werk bij de politie en mochten zelf in actie komen. De dag erop werd Emmer-Compascuum bezocht. Bij aankomst werd de groep door enkele leden van de brandweerpost naar het verkoelende buitenbad gebracht. Een heerlijke duik in het verkoelende water maakte veel goed na alle inspanningen. ’s Avonds werd de recreatieplas in de omgeving bezocht.

Op vrijdag keerde de groep terug naar Coevorden. Bij de Rietplas in Emmen waren wat wateractiviteiten. Na de avondmaaltijd werd het zomerkamp afgesloten.