Coevorden – Streekomroep ZO!34 hield afgelopen week een interactieve quiz met vragen over de gemeente Coevorden. Zo kon iedereen zijn/haar kennis van stad en dorpen testen.

De winnaar van deze quiz is Jacoba Velzing uit Coevorden. Zij had 34 van de 40 vragen goed. Zij kreeg vandaag een cheque van 100 euro en een goodiebag van coördinator Marleen Herbers van Taalpunt Coevorden en Schoonoord. Wethouder Jeroen Huizing liet zijn felicitaties vergezeld gaan van een fraai boeket. De cheque vertegenwoordigt een winkeltegoed bij Coevorden&Zo, een samenwerking van lokale ondernemers. Nog eens 25 deelnemers krijgen een goodiebag.

De quiz werd gepresenteerd door Wesly Struik en Jorien Renkema. Zanger Harm Spang uit Coevorden was in de studio present. De vragen werden gesteld door de presentatoren en een aantal bekende inwoners van de gemeente Coevorden.

Er deden ruim driehonderd mensen mee aan de quiz, die op televisie was te zien. De quiz vond plaats in de Week van Lezen en Schrijven. Elk jaar is er tijdens deze landelijke themaweek extra aandacht voor laaggeletterdheid. Coevorden haakt jaarlijks aan bij deze week. Een op de negen inwoners van de gemeente heeft moeite met lezen en schrijven.

De quiz van ZO!34 kwam voort uit een regeling die de gemeente begin dit jaar uitschreef voor initiatieven van organisaties in de gemeente, die met hun activiteiten bijdragen aan het terugdringen van laaggeletterdheid. Andere activiteiten waren onder meer een voorleeslunch in De Nieuwe Veste, een vossenjacht van drie buurt- en speeltuinverenigingen en Jongerenwerk en diverse workshops.