Regio – Kindermenu 2.0 is een wedstrijd waaraan alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Coevorden, net als in andere Drentse gemeenten, kunnen meedoen. Vorig jaar kon dat nog gewoon lekker met z’n allen op school. Dit jaar gaat het wat anders. Als het kan, ga je op school aan de slag of anders doe je het thuis. Dat kan nog steeds samen, maar dan digitaal.

Spelregels

Verzin een leuk, lekker en gezond gerecht. Je mag het zelf verzinnen of samen met je ouders, opa’s of oma’s, broer of zus, klasgenootjes, noem maar op. Voor het recept gelden deze spelregels: gebruik minimaal 100 gram groente, gebruik maximaal tien ingrediënten, probeer streekproducten te gebruiken en het gerecht moet kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn!

Prijs

Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van een restaurant in de gemeente Coevorden. Ook wint jouw hele klas een leuke prijs. Want: je stuurt jouw recept voor de hele klas in. De winnende recepten van alle Drentse gemeenten komen in een kookboek.

Filmpje

En ben je bezig met het gerecht? Maak dan een filmpje om te laten zien hoe je dat gerecht maakt en hoe lekker, leuk en gezond jouw recept is. Vertelt hoe je op het idee van het recept bent gekomen en waarom jouw recept het beste is en dus moet winnen.

De inzendtermijn is verlengd van 2 naar 16 maart. Je kunt het recept samen met het filmpje mailen naar Alieke Wijnholds van de gemeente. Vermeld daarbij de naam van je school en in welke groep je zit. Haar mailadres is a.wijnholds@coevorden.nl. Is je filmpje te groot om te mailen? Verstuur ‘m dan via WeTransfer.

Jury

Als de recepten binnen zijn, gaat de vakjury aan de slag. Een heuse kok, een regisseur van Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en wethouder Jeroen Huizing gaan bekijken of jouw recept lekker, vers, gezond en betaalbaar is. In de week van 15 maart wordt de winnende klas bekendgemaakt

Kindermenu 2.0 is een kookwedstrijd vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond. De gemeente Coevorden doet graag mee!

Lees ook:

Groep 5b van Willibrordusschool wint Kindermenu 2.0