Coevorden – De werkgroep duurzaamheid van de gemeenteraad houdt donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur een webinar over duurzaam verwarmen. Inwoners van de gemeente worden uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Aanmelding

De deelname is gratis, aanmelden kan via deze link op de website van de gemeenteraad. Deelnemen kan via YouTube. Via de chatfunctie kunnen vragen worden gesteld en reacties worden gegeven. Ook kan aanmelden via de advertentie op de startpagina van Coevorder Nieuws.

Aanleiding is de zogenaamde warmtetransitie, de overgang van aardgas naar andere warmtebronnen. De leden van de werkgroep Duurzaamheid willen inwoners van de gemeente Coevorden laten zien wat die warmtetransitie voor hen betekent. Het is, na biodiversiteit en klimaatadaptatie, het derde onderwerp waarover zij graag met inwoners in gesprek gaan.

Vragen

Wat moet ik doen als mijn cv-ketel aan vervanging toe is? Welke duurzame alternatieven zijn er? Wat zijn de mogelijkheden van waterstof en groen gas? Hoe veilig is straks het vluchtige waterstof als dat door het bestaande leidingennetwerk gaat? Wat gaat mij dit allemaal kosten? Welke subsidieregelingen zijn er en waar kan ik die vinden? Wat doet de gemeente Coevorden aan de overgang naar andere warmtebronnen en wat betekent dit voor mij als inwoner?

Tijdens het webinar komen deze en andere vragen over warmtetransitie aan de orde. Eddy Veenstra, directeur van Rendo vertelt over de kansen van waterstof. Wethouder Jeroen Huizing en raadsleden vertellen over warmtetransitie en wat dit betekent voor inwoners van Coevorden.

Programma

19.20 uur, ‘inloop’ via YouTube; 19.30 uur, welkom en uitleg programma door raadslid Gilbert Mulder; 19.35 uur, inleiding door wethouder Jeroen Huizing; 19.40 uur, ‘Waterstof en groen gas’ door Eddy Veenstra, directeur Rendo; 20.10 uur, reactie leden raadswerkgroep; 20.20 uur, vragen beantwoorden van deelnemers; 20.30 uur, afsluiting.