Coevorden – In de raadzaal in Hof van Coevorden is op donderdag 5 september van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over de plannen voor een park in de wijk Ossehaar.

BSV Ossehaar en de gemeente Coevorden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op de plannen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om binnen te lopen.

In 2017 zijn BSV Ossehaar en de gemeente gestart met de voorbereidingen voor de invulling van open ruimte in de wijk. Vorig jaar zijn drie mogelijke invullingen gepresenteerd aan bewoners van Ossehaar. Daarna is de variant gekozen die verder is uitgewerkt. Die uitwerking wordt getoond tijdens de inloopbijeenkomst.

De insteek is dat de gemeente het groen en de paden aanlegt. De verdere invulling, zoals speeltoestellen, is aan de BSV. Het onderhoud van het gebied gaat de gemeente in een latere fase samen met de wijk oppakken.

Aanleiding voor de aanleg van het park is dat er minder huizen gebouwd worden in Ossehaar dan de bedoeling was. Naar aanleiding van de Woonvisie is het bestemmingsplan aangepast en heeft het lege gebied in de Ossehaar de bestemming ‘groen’ gekregen.