Coevorden – Voor inwoners, bedrijven en organisaties is er op woensdag 20 april een informatie- en inspiratieavond over Coevorden Culturele Gemeente. Aanwezigen worden op deze avond bijgepraat over wat er tot nu toe is georganiseerd, maar is er vooral veel aandacht voor de activiteiten die nog komen. Zo is er rondom de activiteiten van Coevorden 350 jaar ontzet nog ruimte voor inbreng.

Culturele gemeente

De gemeente Coevorden is tot en met december 2022 culturele gemeente van Drenthe. Onderdeel van alle activiteiten is de viering en herdenking van 350 jaar ontzet van Coevorden. Dat gaat veel reuring brengen in de stad Coevorden.

Coevorden 350 jaar ontzet

Er zijn grote plannen voor de viering en de herdenking van 350 jaar ontzet van de stad Coevorden. Er komt een boek over 1672, een groots Bommen Berend theaterconcert en een jeugdtheaterstuk staan op het programma, evenals de wandeltocht van Bommen Berend van Coevorden naar Groningen, fietstochten en een herdenkingspenning.

Theaterstuk

Scriptschrijver en regisseur Dick van den Heuvel heeft het plan een groots muziektheaterstuk in de stad te maken. Het is de bedoeling dat deelnemers uit Coevorden en omgeving meedoen aan het theaterstuk. De opvoeringen zijn in december dit jaar. De productie is op zoek naar zangers en acteurs!

Voor de (horeca)bedrijven en inwoners bieden al deze activiteiten veel kansen voor deelname en aanhaken. Daar wil de organisatie van cultureel Coevorden graag over in gesprek met geïnteresseerden.

De avond wordt gehouden in de raadzaal in Hof van Coevorden en begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via een mail aan culturelegemeente@coevorden.nl.