Coevorden – In voorbereiding op de Week van Lezen en Schrijven houdt Icare JGZ een workshop voor professionals in de jeugdgezondheidszorg. De workshop is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Coevorden.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan feiten en cijfers, (h)erkenning eigen schaamte, wensen en intrinsieke motivatie van de professional én het uitwerken van kwaliteiten en kansen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Drenthe is circa 11 procent van de volwassen laaggeletterd. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september houdt Stichting Lezen & Schrijven de jaarlijkse Week van Lezen en Schrijven (voorheen Week van de Alfabetisering).

Voor meer informatie over de Week van Lezen en Schrijven in Coevorden: Maud Smits m.smits@icare.nl of Wilma Luiken, w.luiken@icare.nl.