Regio – Het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, heeft gisteren het Nationaal Hitteplan geactiveerd voor Drenthe. Het KNMI verwacht voor Drenthe een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een chronische aandoening. Ook bezoekers van evenementen lopen extra gezondheidsrisico’s.

Daarnaast is er vandaag lokaal en morgen in heel Nederland kans op smog door ozon. Dat kan leiden tot een toename van luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. In de namiddag en vroege avond is lucht het meest verontreinigd. GGD Drenthe adviseert mensen met bestaande gezondheidsklachten om (zware) lichamelijke inspanning te vermijden.

De website van het KNMI geeft uitgebreidere informatie over het weer en de bijbehorende waarschuwing in de regio. Met vragen kunt u contact opnemen met GGD Drenthe. Per e-mail via milieuengezondheid@ggddrenthe.nl of via 0592-306300.