Coevorden – In de gemeente Coevorden heeft een op de negen mensen moeite met lezen en schrijven. In deze coronacrisis komt veel informatie op iedereen af. Laaggeletterden kunnen moeite hebben met het lezen van deze informatie.

Sinds een aantal jaren doet de gemeente Coevorden actief mee aan de Week van de Alfabetisering in de tweede week van september door allerlei activiteiten. Dit jaar moedigt de gemeente onderwijs, organisaties en werkgevers aan om laagdrempelige activiteiten te organiseren of te starten.

Wie een goed idee heeft voor een activiteit om de laaggeletterdheid terug te dringen, kan daarvoor subsidie krijgen. Het maximale subsidiebedrag is 2.500 euro.

Tot 15 juli

Meer informatie over de spelregels en het aanvragen van subsidie staat op deze pagina van de website van de gemeente. Aanvragen kunnen tot 15 juli worden gestuurd naar info@coevorden.nl. Wie vragen heeft, kan bellen of mailen naar Gea Mepschen, 14 0524, g.mepschen@coevorden.nl.

De activiteiten moeten laagdrempelig zijn en is bedoeld om opgezet en is bedoeld om de basisvaardigheden van laaggeletterde volwassen inwoners te verbeteren en/of laaggeletterdheid beter de signaleren, bewustwording voor laaggeletterdheid te krijgen en het lezen bij kinderen tot 18 jaar te bevorderen.

Nieuwsbrief

Wie graag op de hoogte wil blijven van initiatieven van de gemeente betreffende laaggeletterdheid, kan zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief, die enkele malen per jaar wordt gestuurd. Op de speciale pagina op de website van de gemeente staat een overzicht van alle berichten.