Coevorden – Bij het kasteel vond vanmiddag de herslag van de herdenkingspenning 1672 plaats. Dat is heel bijzonder, omdat dat maar eenmaal in de vijftig jaar plaatsvindt. Maar daarvoor al werd het eerste exemplaar van de Zilveren Dukaat Kasteel Coevorden uitgereikt op het terras op het kasteel.

Bert van Ravenswaaij, CFO (financieel directeur) van de Koninklijke Nederlandse Munt overhandigde de dukaat aan Ben Woldring en zijn vader Jan, pachters van het kasteel in Coevorden. ‘Nederlandse kastelen’ is de naam van een serie Zilveren Dukaten van de Koninklijke Nederlandse Munt. Per provincie wordt één kasteel vereeuwigd in een reeks dukaten. In Drenthe is het enige kasteel te vinden in Coevorden.

Aan de voorzijde van het kasteel werd vervolgens de herdenkingspenning geslagen door burgemeester Renze Bergsma en generaal-majoor Rob Jeulink, plaatsvervangend commandant landstrijdkrachten onder begeleiding van Van Ravenswaaij en twee medewerkers van De Munt. De herslag werd in orde bevonden en uitgereikt aan de heren Bergsma en Jeulink.

Bij de Munt is er een speciale uitgifte voor 350 jaar Ontzet in Groningen en Coevorden, bestaande uit de dukaat en de herslag.