In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn in Drenthe grote ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Verder is één politieagent gewond geraakt door vuurwerk. Zij liep gehoorschade op.

Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met de partners, zoals burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en Veiligheidsregio Drenthe. In de provincie Drenthe verrichtte de politie twee aanhoudingen voor belediging en openlijke geweldpleging.

Regio

In Coevorden rukte de brandweer diverse malen uit voor een autobrand aan de Jan van Scorelstraat, een brandende aanhangwagen aan de Dr. Picardtlaan, een afvalbrand in de Jan Steenstraat, een autobrand aan de Johannes Vermeerstraat en een autobrand aan de Van Pallandtlaan. Daarnaast was er een autobrand in Schoonoord.

De komende periode wordt meer duidelijk over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden.