Gennep/Coevorden – Er verschijnen grote namen aan de start van de Simac Ladies Tour. Op dinsdag 8 oktober is er een individuele tijdrit in Gennep. De dag erop staat Coevorden in het teken van de wielersport.

Van de partij zijn onder andere Europees kampioen Lorena Wiebes en wereldkampioen Lotte Kopecky, winnares van de vorige editie. Ook Chloe Dygert en Elisa Longo Borghini, die naast Lotte op het Wk-podium stonden zijn present.

Verder zijn aanwezig Ellen van Dijk, die meerdere wereldtitels tijdrijden op haar naam heeft staan en dit jaar nog zilver veroverde op het EK tegen de klok, oud-wereldkampioen op de weg Elisa Balsamo, Charlotte Kool, Riejanne Markus en Lieke Nooijen uit Nieuwe Krim!

Op woensdag 9 oktober zijn de teampresentaties om 12.00 uur. De start van de etappe naar Assen is om 12.30 uur. De etappe is 159 kilometer lang en start op de Markt. Via onder meer Hoogeveen, Wijster, Emmen en Gieten wordt Assen bereikt, waar om 16.15 uur de finish aan de Hoofdlaan wordt verwacht.

Het parcours gaat via Steenwijksmoer en Dalerpeel in de gemeente Coevorden en vervolgens door delen van de gemeenten Hoogeveen en Midden-Drenthe om weer de gemeente Coevorden aan te doen via Meppen, Aalden, Zweeloo en Noord-Sleen. De route is te bekijken via deze link. De Simac Ladies Tour duurt tot en met zondag 13 oktober.