Coevorden/Schoonoord – De buurtsportcoaches van Maatschappelijk Welzijn Coevorden reikten donderdag de prijzen uit aan de beste klas en de beste school van de Beweegchallenge 2022 in de gemeente Coevorden. De Beweegchallenge was onderdeel van de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september. De uitdaging voor basisscholen was om zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te komen.

Beste groep

De beste klas is groep 7/8 van de Panta Rhei uit Coevorden. Van deze klas kwam 97 procent van de leerlingen fietsend of lopend naar school. De beloning was de Crazy 23. Tijdens deze activiteiten doen de kinderen 23 opdrachten op hun eigen fiets. Hierbij is aandacht voor het EK Wielrennen, dat in 2023 in Drenthe wordt gehouden.

Beste school

De winnende school is CBS De Slagkrooie uit Schoonoord. Hier lag de score gemiddeld op 83 procent. Hiervoor krijgt de hele school een ochtend vol ‘gekke’ fietsactiviteiten.

Met veel enthousiasme deden de scholen mee aan de Beweegchallenge. Iedere school kreeg een speciaal fietssleutelbordje. Hierop konden worden bijhouden hoeveel kinderen er lopend of fietsend naar school kwamen. Er deden zestien scholen, 73 klassen en 1524 leerlingen mee. Gemiddeld kwam 66 procent van de leerlingen vijf dagen in de week fietsend of wandelend naar school.

Zie ook:

Fietschallenge Sportweek van start in Geesbrug