FunRun valt in de smaak

FunRun valt in de smaak

Coevorden – Loopgroep Coevorden had voor de afgelaste Coevorder Grachtenloop een alternatief bedacht: zondagochtend werd in het Van Heutszpark de FunRun gehouden. De organisatie van de Coevorder Grachtenloop, loopgroep Codac, zag zich genoodzaakt het evenement af te gelasten. De risico’s van oververhitting waren te groot. De Grachtenloop heeft zich gebaseerd op de richtlijnen van de Nederlandse Atletiekunie, KNMI en GGD.

Daarop kwam Loopgroep Coevorden met de FunRun. Sebastiaan Pol van deze loopgroep: ‘We hebben onze jeugdleden getraind voor de Grachtenloop en die kinderen waren zo teleurgesteld, dat we met dit alternatief zijn gekomen. Om half tien zondagochtend liepen kinderen tot en met 8 jaar één kilometer, daarna was het de beurt aan kinderen van 9 tot en met 12 jaar die anderhalve kilometer aflegden. Tot slot konden andere hardlopers en wandelaars meedoen aan de loop over vijf kilometer. Er was gezorgd voor verkoeling. De loop had geen wedstrijdelement, wel stond er een klok zodat deelnemers hun finishtijd konden zien. Tot besluit werd gezamenlijk gebruncht in het park.

Overigens beoordeelt de Loopgroep Coevorden het als een wijs en verstandig besluit van de Coevorder Grachtenloop om dat evenement af te gelasten. ‘Een hardloopevenement in wedstrijdverband organiseren op het heetst van de dag door de warme binnenstad is inderdaad niet verstandig.’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *